Λίγα Λόγια...

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ρυθμός fm 94,3 ξεκίνησε να λειτουργεί δοκιμαστικά τον Μάρτιο του 1996 παίζοντας μόνο ελληνική
μουσική. Από τις αρχές του Μάιου του ίδιου έτους ξεκίνησαν τα πρώτα ζωντανά προγράμματα με παραγωγούς που έπαιζαν κατά βάση ελληνική μουσική. Περισσότεροι από 35 μουσικοί παραγωγοί γέμισαν το πρόγραμμα του σταθμού κρατώντας μουσική συντροφιά από πολύ νωρίς το πρωί έως πολύ αργά το βράδυ. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε προσδοκία και έτσι η μικρή μουσική παρέα άρχισε να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα κατακτώντας την πρώτη θέση στη καρδιά όλων των ακροατών. Το πρώτο πάρτι του σταθμού διοργανώθηκε την 1/8/1997 σε ένα μικρό μπαράκι στην περιοχή Άμπουλα.

Περισσότεροι από 1500 ακροατές γέμισαν όλη την παραλία και διασκέδασαν μέχρι το πρωί. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν δεκάδες εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συναυλίες, beach πάρτι, χοροεσπερίδες καθώς και χορηγίες σε εκδηλώσεις που προβάλλουν τον πολιτισμό της Ζακύνθου. Ο σταθμός στο πέρασμα των χρόνων, έχει φιλοξενήσει στα στούντιο του όλα τα μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου που έχουν περάσει από τη Ζάκυνθο. Ο σταθμός με το πέρασμα των χρόνων φροντίζει να εκσυγχρονίζεται ακολουθώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του ραδιοφώνου. Το πρόγραμμα του σταθμού δομήθηκε έτσι ώστε να απευθύνεται σε ηλικίες 10 έως 60 ετών, και το πέτυχε, όπως αποδείχθηκε από την αγάπη, τη συμμετοχή του κόσμου και την διαφημιστική στήριξη από τις περισσότερες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της Ζακύνθου. Σήμερα η μουσική που παίζει ο σταθμός είναι κυρίως ελληνική μουσική από το παρόν και το παρελθόν και μικρές πινελιές ξένης (μόνο επιτυχίες). Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ο σταθμός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επαφή με το κοινό. Το πρόγραμμα είναι ζωντανό 19 ώρες το 24ωρο, με παραγωγούς που διαλέγουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες, (που ταιριάζουν φυσικά με το ύφος του σταθμού) σύμφωνα με τις γνώσεις τους, αλλά και με βάση τις επιθυμίες των ακροατών, αφού έχει επιστρατευθεί κάθε δυνατός τρόπος επικοινωνίας μαζί τους : μέσω τηλεφώνου, e-mail, μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram), Viber και γραπτών μηνυμάτων από κινητό τηλέφωνο.Ο Ρυθμός 94,3 δίνει την ευκαιρία στους ακροατές του να το ακούνε σε όλο τον κόσμο, όπου κι αν βρίσκονται μέσω του διαδικτύου και του Επίσημου Site του www.rythmos943.gr. Οι εγκαταστάσεις του σταθμού βρίσκονται στην Ζάκυνθο στην οδό Παχουμίου Μακρή 4.

Ο πομπός και το σύστημα των κεραιών είναι στο όρος Σκοπός της Ζακύνθου σε υψόμετρο περίπου 450 μέτρων. Η εμβέλεια του καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

 

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την τρελή παρέα που έκανε την αρχή το 1996 και είναι οι:
Χρυσούλα Πυλαρινού
Τίνα Ζαχαροπούλου
Διονυσία Τράνακα
Δημήτρης Κωστάκης
Γεωργία Κλάδη
Μαρία Λαγού
Σπύρος Κλάδης
Αλέκος Αλιάζης
Δημήτρης Στάβερης
Γιάννης Στάβερης
Ρούσα Κλάδη
Πέπη Γούλιαρη
Διονύσης Νικολόπουλος
Διονύσης Παγανόπουλος
Πέτρος Νικολόπουλος
Σπύρος Κονίδης
Νάσος Τσουκαλάς
Μάκης Μπουρλάκος
Διώνη Γιαννούλη
Μαρία Μανδηλά
Νανά Μανδηλά
Διονύσης Καράμπελας
Παναγιώτης Πυλαρινός
Λάζαρος Καλίγερος
Νίκος Παπαδάκης
Μαρία Μποτώνη
Κάτια Βέτερε
Μάρκος Βέτερε
Μαριάνθη Κορφιάτη
Μαίρη Ζούγρα
Μαρίνα Παπαδάτου
Μαρία Ξένου
Μαρία Σολωμού
Δήμητρα Πυλαρινού
Ντάνα Ξένου
Κρίστη Καπώνη
Βασίλης Μετσοβίτης
Στάθης Φιορεντίνος
Μαύρα Κάρδαρη
Τάκης Σούρμπης
Δημήτρης Κλάδης
Χάρης Μποζίκης
Διονύσης Κλωναράκιας
Βασίλης Τριανταφυλλίδης
Τάκης Στρούζας
Κατερίνα Τσουράκη
Από τότε μέχρι σήμερα άλλοι παντρεύτηκαν και αποχώρησαν, άλλοι αποχώρησαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και άλλοι συνεχίζουν. Αυτή η τρελή παρέα του τότε έκανε την αρχή και ακολούθησαν δεκάδες νέα παιδιά.